O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Události
Výuka
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
VideoPruvodce Salmovkou
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku
TOPlist
 
eduroam
 
SmartClass+
 
 
 
Webmail
 
EduPage
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

Slavnostní zahájení nového školního roku

Ve čtvrtek 1. září 2022 proběhlo v naší škole tradiční slavnostní zahájení nového školního roku. Před budovou školy se pod paprsky ranního sluníčka shromáždili prvňáčci a žáci přípravné třídy se svými rodiči. Žáci 2. až 9. ročníku školní rok zahajovali ve svých třídách.

Po slavnostních tónech státní hymny přítomné pozdravil místostarosta města Blanska pan Ing. František Hasoň a ředitel školy Mgr. Josef Škvařil. Poté se noví školáci společně se svými rodiči pod vedením pedagogů vydali do tříd. Na prvňáčky čekaly nejen pečlivě připravené učebny s novým vybavením a připravenými pomůckami, ale především usměvavé paní učitelky, které všechny přítomné seznámily se všemi potřebnými informacemi spojenými se zahájením školní docházky.

Na pobočce v Dolní Lhotě proběhlo slavnostní zahájení školního roku tradičně v tělocvičně. I zde přítomné pozdravil pan místostarosta společně s ředitelem školy a pedagogy. Pro prvňáčky bylo v Dolní Lhotě připraveno také malé překvapení v podobě školních triček.

Přejeme všem žákům, aby se jim ve škole líbilo, aby každý den získávali nejen nové kamarády, ale také spoustu nových znalostí a dovedností a aby celý začínající školní rok plynul v atmosféře pohody a dobré nálady tak jako první školní den.

Ať se všem nový školní rok vydaří!!!

 

Fotogalerie
 
Česká televize