O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Události
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
VideoPruvodce Salmovkou
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku
TOPlist
 
eduroam
 
SmartClass+
 
GDPR
 
Webmail
EduPage
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

Novinky ze 2. B

Minulý měsíc jsme se vydali do knihovny, kde si pro nás nová paní knihovnice připravila velice zajímavou besedu o Arnoštu Goldflamovi. Představila nám jeho knihu Pohádky O nepotřebných věcech a lidech. Plnili jsme ve skupinkách spoustu zajímavých úkolů a pak jsme si v knihovně mohli prohlédnout knihu, která nás zaujala. Byl to prima zážitek.

V lednu jsme také uskutečnili pěveckou soutěž „Zlatý slavík“. Některé děti se naučily moc pěkné písničky. Pěvecké duo Kristýnka Mládková s Haničkou Němcovou si připravilo dokonce i pohybové kreace a umístilo se na druhém místě. Vítězkou se stala Kristýnka Bocková a třetí byla Natálka Šípová. Všichni, kdo se zúčastnili, obdrželi také diplom.

V učení děláme činnosti, které nás moc baví. V geometrii modelujeme body, přímky a úsečky, pak si o nich povídáme. Také jsme vytvářeli tělesa, ale hlavně si vzájemně pomáháme, když se občas něco úplně nedaří… Ve výtvarné výchově jsme ve skupinkách vytvářeli postavu v životní velikosti (obkreslili jsme kamaráda) a pak popisovali jeho tělo. Stavíme z kostek, hrajeme hry a vůbec se nenudíme. Už teď se těšíme na pátek 24. 2., kdy máme naplánovaný „Den naruby“, kde mají děti možnost si vyzkoušet roli učitele.

Fotogalerie