O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Události
Výuka
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
VideoPruvodce Salmovkou
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku
Aktivní škola.
TOPlist
 
eduroam
SmartClass+
 
EduPage
 
Webmail
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

Spolužáci kamarádi

Projekt s názvem SPOLUŽÁCI KAMARÁDI běží na naší škole již řadu let a k naší Salmovce prostě patří. Velcí (svou postavou), žáci 8. a 9. ročníku, se stávají kamarády malým, tedy prvňáčkům.

První vzájemné setkání proběhlo v pátek 3. září. Žáci třídy 8. A navštívili třídu 1. A, třída 8. B se vydala na malou návštěvu do 1. C a deváťáci se vypravili do 1. B. Velcí nepřišli na návštěvu s prázdnou, nýbrž s malým překvapením v podobě keramického sluníčka. Dárečky rozzářily v dětských tvářích úsměvy a pomohly zahnat i trému, takže vzájemné představování a seznamování bylo velmi příjemné a milé. Až se nikomu nechtělo rozloučit se. A tak se malí i velcí těší na další společné setkání.

Vlasta Plchová

Návštěva v 1. B mýma očima

V pátek 3. září jsme za doprovodu našeho třídního učitele podnikli návštěvu třídy 1. B. Každému prvňáčkovi jsme na uvítanou přinesli malý dárek v podobě sluníčkové medaile. Děti se před námi nejprve trochu styděly, ale nakonec jsme se toho o nich spoustu dozvěděli. Někteří mají doma rybičky a křečky a někdo by chtěl chodit do tancování či na fotbal. Prvňáčci se na nové kamarády ve třídě moc těšili a ve škole se jim moc líbí. Ukázali nám, jak hezky už umí pojmenovávat barvy. Na závěr návštěvy jsme se společně s prvňáčky naučili seznamovací básničku. Všichni prvňáčci jsou moc šikovní a usměvaví a my se jim budeme snažit těžké školní začátky co nejvíce ulehčit.

Klárka Vlachová, 9. A

 

Fotogalerie