O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Události
Výuka
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
VideoPruvodce Salmovkou
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku
TOPlist
 
eduroam
 
SmartClass+
 
 
 
Webmail
 
EduPage
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

Rodilý mluvčí u páťáků

Žáci 5.B třídy byli velmi nadšení z toho, že je také navštívil v hodině angličtiny rodilý mluvčí. Nejdříve si neuměli představit, kdo to vlastně je. Paní učitelka vysvětlila, že je to člověk, jehož rodným jazykem je angličtina a ten přijde mezi ně hlavně proto, aby slyšeli, jak zní tento cizí jazyk z úst člověka, který jím mluví od narození. Ten, který přišel za žáky 5.B třídy, byl mladý sympatický muž. Nejdříve se představil a žáci se také představili. Potom následovaly dialogy ohledně zájmů, bydliště, školy, ale i soutěže a jednoduché úkoly. Paní učitelka třídní byla velmi mile překvapená, jak někteří žáci plynule, srozumitelně a bez ostychu mluvili anglicky. Bylo vidět, že mnozí žáci se již bez problémů domluví a nebojí se říci svůj názor, dokážou argumentovat v cizím jazyce, a dokonce je jejich výslovnost velmi podobná originálu.

A jak si hodinu užili žáci 5.A?

Dnes k nám dorazil rodilý mluvčí z Chorvatska. Polovina třídy mu rozuměla a druhá ne. Když nám dal na výběr, abychom se na cokoliv zeptali, všichni zmlkli a dívali se na mě. Měla jsem trapný pocit. Takže když jsme se zeptali na jméno, odpověděl: „My name is Tino“. Dělali jsme různé aktivity, např. present simple, atd.

Nela


Mně se líbilo, jak jsme hráli hru se zvířaty. Také jsme hry, procvičovali učivo, hláskovali jeho jméno, hádali jsme jeho věk.

Natálie J.


Líbila se mi hra o zvířatech. Naučil jsem se lépe hodiny. Opakovali jsme daily routines a pak hráli pamětní hru o zvířatech.

Petr. M.


Líbilo se mi, že nemá rád ananas na pizze. A taky ty hry se mi líbily. Třeba jsme si pamatovali zvířata a přidávali další. Něco jsem se naučil, ale byla to zábava a bylo to místo hodiny vyučování.

Martin


Líbilo se mi, že se pořád usmíval a taky jeho přízvuk. Naučili jsem se, toť záhada, že nemá rád pizzu hawai, padouch. Učili jsme se a mluvili anglicky.

Eliška


Co se mi líbilo? Výslovnost, přízvuk. Co jsem se naučila? Naučila jsem se, jak mluvit s mluvčím a také present simple. Co jsme dělali? Učili se anglicky, překládali a opakovali.

Evička


Líbilo se mi ukončení hodiny. Řekli jsme si čau. Také jak jsme trénovali paměť a hráli hru o zvířatech.

Alex 

Fotogalerie