O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Události
Výuka
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
VideoPruvodce Salmovkou
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku
Aktivní škola.
TOPlist
 
eduroam
SmartClass+
 
EduPage
 
Webmail
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

ČJ v 5. B

Učíme se, píšeme, čteme, tvoříme... v on-line hodinách i doma, sami nebo s rodiči a daří se. Psali jsme příběh s co nejvíce slovy na písmeno L, nakreslili jsme a popsali jsme mimozemšťana, a dokonce jsme se snažili vytvořit "reklamu" na knihu, kterou právě čteme...
Jak se nám dařilo si můžete přečíst a prohlédnout níže.   

žáci 5. B a Mgr. Leona Krejčířová

Příběh na L:

Toník Nečas

Lednice

V lednici je leda lečo, ledová káva a ledový salát. Laura a Lukáš litují, že není máslo na loupáček. S láskou snídají lupínky s mlékem. Luštěninám nelibují. Rádi lížou ledňáček, který má lahodnou chuť.
Vašík Kopka 

Lloyd
Jednoho dne se Lloyd vydal na misi. Ta mise byla velmi nebezpečná, protože musel zachránit celý svět a byl na to sám. Proti němu stála velká armáda, které navíc velel jeho vlastní otec Garmadon. Lloyd nevěděl, co má dělat. Má bojovat proti vlastnímu tátovi, i když je to zloduch? Zatímco přemýšlel, stalo se to, co Lloyd nečekal. Před jeho domem se objevila ta velká armáda v čele s jeho tátou. Lloyd už nemohl utéct a musel tuto situaci nějak vyřešit. Dobří kamarádi mu poradili, ať použije magii  - vyhraje a nikomu neublíží. Nakonec Lloyd vyhrál a zachránil celý svět.
Honzík Kopka 

Lízátko

Včera jsem našel ve svém stole lízátko. Povalovalo se mezi sešity a učebnicemi a určitě se cítilo osaměle. Přemýšlel jsem, jak a odkud se tam vzalo, nebo kdo mi je dal. Mělo modrý obal a příchuť coca-coly. Podle mně dobře vědělo, že právě tuto příchuť mám moc rád. Lákalo mě blýskavým nápisem Chupa-Chups, i když vědělo, že už je večer a já mám vyčištěné zuby. Že bych neměl jíst večer sladkosti, moc dobře vím, ale tiché přemlouvání lízátka nebralo konce. Nakonec se samo nějak rozbalilo a vklouzlo mi do pusy. Snažil jsem se pusu zavřít a lízátko vyplivnout.  Ale nešlo to.
Nakonec mi zbyla z lízátka jenom bílá tyčinka. Na mém příběhu je vidět, jak jsou lízátka zákeřná.
Fotogalerie