O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Aktuality
Výuka
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
Salmovka
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku eduroam
Aktivní škola.
TOPlist
 
Město Blansko
 
Městská knihovna Blansko
EduPage
 
Webmail
SmartClass+
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

Píši, tedy jsem

„Píši, tedy jsem“ je název literární soutěže. Letos se koná již 16. ročník. Soutěž je určena mladým, začínajícím autorům a vyhlašuje ji město Rájec - Jestřebí ve spolupráci s místní základní školou a gymnáziem. Během let si tohle spisovatelské klání získalo řadu příznivců a pravidelně práce zasílají školy nejen z blanenského okresu, ale i školy brněnské, a to jak základní, tak i střední. Soutěž je totiž určena zájemcům ve věku od 11 do 20 let. Rozdělena je do dvou věkových kategorií a do kategorií próza a poezie.

Stalo se jistou tradicí, že každoročně do soutěže posílají práce i žáci naší školy. Letos se se svými prozaickými texty zapojili celkem 4 žáci. Soutěží Valentina Krejčířová z 8. A s příběhem z drsného pirátského prostředí, Julie Matušková z 8. A s prózou s názvem Zamčený pokoj, dále Barča Doleželová z 9. B a Kryštof Ševčík z 9. B s textem Poslední den na Zemi.

Doufejme, že se jejich texty budou porotě líbit. Pozvání do poroty letos přijala oblíbená česká spisovatelka a autorka mnoha dětských knih Petra Braunová.

Tak, naši milí malí spisovatelé, hodně štěstí  :-)

Vlasta Plchová