O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Události
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
VideoPruvodce Salmovkou
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku
TOPlist
 
eduroam
 
SmartClass+
 
GDPR
 
Webmail
EduPage
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

Listopad v družině

Těšíme se na advent

V průběhu listopadu se děti v našem třetím a čtvrtém oddělení pustily do tvorby adventních věnců, které si pak odnesly do svých rodin. V druhém oddělení namalovaly děti zase veselé čerty, anděly a Mikuláše. Začali jsme se učit mikulášské písničky a říkanky, sportovali jsme venku nebo i v tělocvičně, chodili na vycházky, četli si pohádky nebo třeba hráli hry. Zábavy bylo zkrátka dost a už se moc těšíme na prosinec v naší družině. Co nás asi čeká za předvánoční překvapení?

 

Fotogalerie

Děti v družině se učí bruslit

Od října jsme začali chodit na pravidelné tréninky bruslení na zimním stadionu. Někteří už bruslit uměli a mohli si s kamarády užívat volné jízdy po ledové ploše. Jiní zkoušeli tento sport poprvé. Nejdříve se báli, ale jakmile se naučili na bruslích udržet správný postoj a rovnováhu, pomalu se začali pouštět mantinelu a postupně se rozjeli samostatně i oni. Bruslit se prostě naučí každý, kdo má chuť. Chce to ale vytrvalost a snahu, která našim malým začátečníkům rozhodně nechyběla. Máme v plánu pokračovat v trénincích po celou zimu a jsme zvědaví, jak moc s všichni v tomto sportu zlepší. Ještě toho máme hodně před sebou.

Fotogalerie

Družina na výstavě Svět středověkých her

Zkoušely jste někdy hrát na žaltář? A kdy jste naposledy třeba hráli kuličky? Děti v družině se vydaly na výstavu Svět středověkých her v Muzeu Blanenska a mohly si tam vše vyzkoušet. Střílely z kuše, hrály hazardní hry (kostky a mlýn) a trefovaly kuželky. Dostaly k vyplňování i dotazník s úkoly a určovaly z čeho se střílelo po dřevěných špačcích nebo co si můžeme představit pod dvorskou zábavou: Hry, kejklíře a zpěv nebo vyšívání, hru na harfu a popíjení čaje? Tato skvělá výstava, kterou pro blanenské muzeum připravil Aleš Hoch z Muzea Vysočiny v Jihlavě, zkrátka stojí za návštěvu s dětmi a my jsme si ji opravdu moc užili.

 

Fotogalerie