VideoPrůvodce Salmovkou
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
  Zdravá škola - Základní a Praktická škola Tišnovská 116, Velká Bíteš
   Organizace města - Příspěvkové organizace zřízené městem Blanskem | blansko .cz   Současné město Blansko - Školní zařízení a organizace | blansko.cz
TOPlist
 
eduroam
SmartClass+
 
GDPR
 
 
 

Den otevřených dveří na Salmovce

Stalo se již tradicí, že Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 pořádá začátkem měsíce března Den otevřených dveří. V letošním roce se brány školy otevřely široké veřejnosti první březnovou sobotu a zájem návštěvníků byl rekordní.

Po celé dopoledne vítal příchozí u vchodových dveří školy pan ředitel s týmem, který především zájemcům o budoucí vzdělávání rozdával informační materiály spolu s Účastnickým listem.

Nosným tématem Dne otevřených dveří na Salmovce byla Cesta do Afriky s inspirativním příběhem. Během času, kdy si opička zdřímla, měli především malí předškoláci najít všech jejich osm kamarádů, kteří se v džungli poztráceli.

V naší škole se ale neztratil nikdo, protože všechny účastníky školní „džunglí“ zdárně provedli zkušení průvodci z řad pedagogů, asistentů a pomocníků – starších žáků školy. Pravdou je, že návštěvnost v tento den překonala všechny dosavadní rekordy. Díky perfektní spolupráci a nadšení školních týmů i návštěvníků vše dobře dopadlo. Malí i velcí si to náležitě užili a dozvěděli se snad všechno, co je v těchto okamžicích zajímalo. Děti si na osmi stanovištích vyzkoušely řadu zajímavých činností a her, zasportovaly si, mohly se projevit i po stránce tvořivé, kreativní a výtvarné. Seznámily se s odbornými učebnami, v koutku živé přírody také s živočichy, kteří naši školu obývají, ale především s prostředím, do kterého mnohé z nich zanedlouho mohou patřit. Otevřena veřejnosti byla též školní družina a jídelna, kde návštěvníky čekalo občerstvení. Zaměstnanci školní kuchyně všechny přesvědčili, že své řemeslo dokonale ovládají. Také paní učitelky ukázaly, že zvládnou nejenom ukočírovat třídy neposedných žáků, ale že jim není cizí ani příprava zajímavých slaných i sladkých dobrůtek, které by možná obstály v nejrůznějších kulinářských soutěžích.

Na závěr nezbývá než všem poděkovat za společné, příjemně strávené dopoledne a rodičům popřát šťastnou ruku při výběru školy pro své děti.

Mgr. Irena Čepová

Fotogalerie