ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 17

ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT

Domů

Školní události - Kurz malých lyžařů

Ráno v 7.30 odjezd od školy a hurá směr Olešnice! Tak to vypadalo od pondělí 16. 2. do čtvrtku 19. 2. 2015 před Salmovkou. Dva plné autobusy vezly malé adepty lyžování na svah.

V pondělí mnozí z nich zahájili bitvu s rovnováhou a správným skluzem lyží.
Pro velkou část naprosto nové zážitky. Vždyť stáli na lyžích poprvé! První krůčky výcviku byly nejtěžší. Srovnat se s tím, že to nejde hned a zadarmo, dává mnohým povahám dost zabrat... Došlo i na okamžiky, kdy z tváří čišela beznaděj a nechuť pokračovat dál. Společnými silami jsme však překážky překonali a výsledky se začaly pomalu dostavovat.

Když jsme pak ve čtvrtek pohlédli na sjezdovku, viděli plno nových lyžařů. Všichni (všichni!!) vyjeli bez problémů vlekem na kopec a ten s radostí sjížděli. Samozřejmě, že techniku jízdy je třeba dál pilovat, ale základní kroky už umíme.

Druhá část naší výpravy už nějaké zkušenosti s lyžemi měla. Ani oni však nezaháleli a pilně cvičili nové dovednosti. Pod vedením instruktorů a za pomoci skvělých rodičů, se ve svém umění posunuli zase o kus dál.

Byly to povedené dny. Vyšlo nám počasí i sněhové podmínky. Vše proběhlo bez problémů, nikdo si neublížil. Děkujeme všem pomáhajícím rodičům za jejich čas
a práci.

Dětem pak přejeme, aby jim zůstala ta nejdůležitější věc lyžaře: úsměv na rtu!

 

FOTOgalerie

Dolní Lhota
Školní události
e-mail
Telefon
Dokumenty školy
Školská rada
 
Jídelníček
Školní jídelna
Školní družina
 
Pro žáky
Pro učitele
Pro rodiče
 
O nás
Jak se k nám dostanete
Virtuální prohlídka
Zaměstnanci školy
Z historie školy
Úspěchy školy
Absolventi školy
WEB archiv