VideoPrůvodce Salmovkou
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
  Zdravá škola - Základní a Praktická škola Tišnovská 116, Velká Bíteš
   Organizace města - Příspěvkové organizace zřízené městem Blanskem | blansko .cz   Současné město Blansko - Školní zařízení a organizace | blansko.cz
TOPlist
 
eduroam
SmartClass+
 
GDPR
 
 
 

Karneval školní družiny

V úterý 20.února 2024 se po chodbách Salmovky začaly pohybovat místo dětí nejrůznější pohádkové postavičky, zvířátka, princezny a hrdinové, vojáci, kuchaři, kouzelníci a až z Egypta k nám přivítala vzácná mumie. Paní vychovatelky stále dokola přepočítávaly své svěřence, které pod maskami někdy vůbec nerozeznávaly. Vrcholem bylo, když se místo vedoucí vychovatelky objevila Šmoulinka. Kdyby v té chvíli nedorazila na pomoc děvčata z 8.A a 8.B, která byla opravdu moc šikovná, vůbec nevíme, jak by to celé skončilo.

Naštěstí to ale dopadlo dobře a nikdo z dětí se neztratil. Všichni v pořádku dorazili do jídelny, kde už učitelé a žáci pomáhali rychle nachystat prostor, aby mohl začít náš vytoužený družinový karneval. A že se děti opravdu těšily! Vyráběly karnevalové ozdoby, malovaly obrázky a připravovaly si papírové škrabošky. Učily se tanečky na vystoupení pro rodiče, které potom na karnevalu naprosto famózně předvedly.

Rodiče děti odměnili zaslouženým potleskem a mohlo začít pravé karnevalové veselí – tancování a soutěže.

Děti, co se vám na karnevalu nejvíce líbilo? Ptali jsme se potom na druhý den v družině. Občerstvení, písničky a soutěž Sochy – to byly jednoznačně vítězné odpovědi. Škoda, že nemůže být takový karneval každý den! To by jsme si ho ale tolik neužili a tolik se na něho netěšili.

Bez lidí jako je vedoucí jídelny paní Leona Jeřábková, pan učitel Zdeněk Doležel nebo pan asistent Mirek Konvalinka a další, by se karneval v této podobě nemohl uskutečnit. Proto všem pomocníkům moc děkujeme a těšíme se zase na příště!

Fotogalerie