ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 17

ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT

Domů

Školní družina - březen 2013

Výstava v galerii

Ve středu 13. 3. 2013 jsme se vydali na návštěvu galerie. Byla zde pro nás připravena prohlídka výstavy Kraj-jinné meze. Jejím hlavním tématem byla příroda, její proměny a využití. Nejvíce děti zaujaly sluchátka ve kterých mohly slyšet zvuky přírody.

FOTOgalerie


Výlet do Lipky

V úterý 19. 3. 2013 jsme se vydali na výlet do Brna, do ekologického centra Lipka. Cesta nám uběhla rychle, jeli jsme soukromým autobusem. Dočkali jsme se milého přivítání do 2 pracovnic centra. Ty si pro nás připravily krátkou pohádku o vítání jara a o změnách, které v tomto ročním období nastávají. V podobném duchu se neslo celé odpoledne. Děti se dozvěděly o stavbě květin a o jejich opylování. Všechny tyto informace získaly díky zábavným hrám a vlastně si ani nevšimly, že se přitom učí.

FOTOgalerie


Workshop v galeriie

Dne 20. 3. 2013 jsme vyrazili na tématický workshop do galerie. Tím prováděla asistentka pana Paletky (smyšlené postavy cestovatele), který toužil vidět, jak vypadají oblíbená místa dětí. Ty mu je nakreslily se všemi detaily a s přesnými barvami. Celým workshopem nás provázela píseň, kterou si pan Paletka zpíval na svých cestách. Děti si ji natolik oblíbily, že jsem si ji prozpěvovali i po cestě do družiny. Dále si děti vyzkoušely postavit improvizovanou krajinu, viděly východ slunce a napodobovaly vlky, vítr, kameny a stromy.

FOTOgalerie

Dolní Lhota
Školní události
e-mail
Telefon
Dokumenty školy
Školská rada
 
Jídelníček
Školní jídelna
Školní družina
 
Pro žáky
Pro učitele
Pro rodiče
 
O nás
Jak se k nám dostanete
Virtuální prohlídka
Zaměstnanci školy
Z historie školy
Úspěchy školy
Absolventi školy
WEB archiv