O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Události
Výuka
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
VideoPruvodce Salmovkou
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku
TOPlist
 
eduroam
 
SmartClass+
 
 
 
Webmail
 
EduPage
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

ZŠ Salmova ovládla atletiku na okrese Blansko

Sedmák Lukáš Kincl hodil neuvěřitelných 88,62 m kriketovým míčkem

Medaile cinkla i v krajském finále

Po dvou letech se žáci základních škol mohli opět zúčastnit sportovních soutěží. Ve dnech 11. a 12. května se na stadionu ASK konala hlavní atletická soutěž Pohár rozhlasu. Tu v Blansku ovládli žáci základní školy Salmova. Družstvo starších žáků se umístilo celkově na čtvrtém místě. Jejich spolužačky byly třetí. Mladší žákyně se postavily na stříbrný stupínek a mladší žáci soutěž vyhráli a kvalifikovali se tak do krajského finále. V součtu výsledků všech kategorií byli „Salmováci“ jednoznačně nejlepší.

O vynikajících umístěních jednotlivých družstev rozhodly kvalitní, vyrovnané výkony všech členů závodních týmů. Žáci a žákyně se na soutěž připravovali v hodinách tělesné výchovy pod vedením svých učitelek a učitelů.

Naprosto výjimečný sportovní zážitek se divákům naskytl při sledování soutěže v hodu míčkem mladších žáků. Teprve třináctiletý Lukáš Kincl hodil míček až na neuvěřitelnou vzdálenost 88 metrů a 62 centimetrů. Byl to výkon dvakrát tak dlouhý, jako byly výkony většiny jeho soupeřů. Přehodil téměř celé fotbalové hřiště.

V úterý 17. května proběhlo krajské finále v Břeclavi. I přes nečekané vážné zdravotní potíže dvou členů týmu dokázali mladší žáci ZŠ Salmova získat bronzové medaile. Potvrdili tak vysoký standard, který si škola ve sportu dětí drží

 

Fotogalerie