Školní události
Dokumenty školy
Školská rada
Školní jídelna
Školní družina
Pro žáky
Pro učitele
Pro rodiče
Projekty
O nás
Klub nadaných dětí
Salmovka
ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví.
Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček
Kalendář.
Aktivní škola.
TOPlist
Telefonní seznam.
E-mail.

Den zdraví.

O tom, že udržet si zdraví není jen otázka zdravé výživy, ale také spousty dalších věcí, se každoročně přesvědčují naši žáci během Dne zdraví. V letošním roce byl by se jeho aktivity daly rozdělit do 4 oblastí:

Zdravá výživa

Všichni žáci absolvovali Vitamínový den, který připravila firma MK fruit, připravovali zdravý salát, povídali si o potravinové pyramidě, sledovali pořad Jídla je dost pro všechny.

 

Bezpečnost a ochrana zdraví

Tradiční spolupráce s OA a SZŠ Blansko umožnila všem žákům vyzkoušet si poskytnutí první pomoci, ať už to bylo ošetření povrchových ran či zlomenin nebo masáž srdce, umělé dýchání nebo stabilizovaná poloha. Kromě toho studentky žákům spočítaly BMI index, změřily procento tuku v těle, poradily ohledně jejich kondice.
Děti na 1. stupni absolvovaly projekty Zdravé zuby a Ježkovy voči (prevence úrazů).

 

Prevence sociálně patologických jevů

Na akce z této oblasti jsme si pozvali odborníky z externích organizací, kteří se danou problematikou zabývají. Ti připravili pro naše žáky pořady Moderní je nekouřit, Na zdraví (problém alkoholismu mládeže), Přátelství, láska sex, vztahy (prevence AIDS)
Poslední oblastí, které žáci věnovali byl pohyb. Třídní učitelé zařadili do programu Dne zdraví vycházky, soutěže, hry v přírodě na hřišti i v tělocvičně.
Jako vždy se některé akce dětem líbily víc než jiné, celkově ale žáci a učitelé hodnotili letošní Den zdraví pozitivně.

 

Děkuji proto všem, kdo se podíleli na organizaci Dne zdraví, zvláště pak Mgr. M. Starému, který celou akci zajišťoval a koordinoval.

 

Fotogalerie