ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 17

ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT

Domů

Školní události - Den otevřených dveří

17. listopad byl na naší škole na Salmově ulici opravdu netradiční. Možná to některé čtenáře překvapí, vždyť tento den je státním svátkem a to jsou školy zavřené a žáci i učitelé tráví tento den jiným způsobem.

U nás to ale bylo jinak. My jsme pro zájemce o naši školu a blanenskou veřejnost připravili den otevřených dveří. Při přípravách jsme se sami sebe ptali: Není to příliš odvážné? Bude mít někdo zájem? Přijde se někdo podívat? Průběh celého dopoledne vyvrátil naše obavy a potvrdil, že tento krok byl správný a práce těch, kdo se na přípravě podíleli – učitelů i žáků školy – nebyla marná.

Přišli budoucí prvňáčci se svými rodiči, stávající žáci prvního stupně, kteří se zajímali o to, co je čeká na druhém stupni, přišli se podívat i duhostupňoví, protože i oni chtějí vědět, co je čeká ve vyšších ročnících. Všichni si mohli prohlédnout celou budovu, kterou je provedli naši osmáci a deváťáci. Navštívili tělocvičny, školní jídelnu, třídy i odborné pracovny.

Učitelé ve spolupráci se žáky připravili zajímavé činnosti, a tak si současní i budoucí žáci mohli zařádit v tělocvičně, vyzkoušet práci s interaktivní tabulí nebo provést jednoduché pokusy v učebně chemie a fyziky. V jedné z našich dvou počítačových učebnách si ti nejmenší kreslili na počítačích a ti větší si vyzkoušeli práci s výukovými programy a v učebně hudební výchovy si zahráli na klavír či metalofon. V nově zrekonstruované cvičné kuchyni bylo připraveno malé občerstvení.

Věříme, že naše škola tímto dnem otevřených přispěla k důstojným oslavám státního svátku a zveme všechny: Přijďte při další příležitosti se k nám podívat, rádi Vás přivítáme.

Den otevřených dveří - 17. 11. 2010

FOTOgalerie

Dolní Lhota
Školní události
e-mail
Telefon
Dokumenty školy
Školská rada
 
Jídelníček
Školní jídelna
Školní družina
 
Pro žáky
Pro učitele
Pro rodiče
 
O nás
Jak se k nám dostanete
Virtuální prohlídka
Zaměstnanci školy
Z historie školy
Úspěchy školy
Absolventi školy
WEB archiv