ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 17

ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT

Domů

Klub Nadaných Dětí na Salmovce

Od pyramidy ke kaleidocyklu.

14. 12. 2012

Poslední předvánoční schůzku jsme zahájili tím, že jsme si vystřihli hlavolam z papíru ve tvaru kapříka. Úkolem bylo navléct ozdobu ve formě stromečku (nebo komety, baňky...) na dolní část kapra a zajistit ji kroužkem, aniž bychom ozdobu jakkoli přehnuli, nebo pomačkali. Můžete si sami vyzkoušet, jestli byste to zvládli i vy. Šablona kapra, stromečku a kroužku k vystřižení je v příloze 1. Pokud budete váhat, jak na to, tak se zeptejte dětí z KND :-)

Hlavolam kapr  Hlavolam_kapr.


 

Další "hlavolam" děti také zvládly na jedničku. Na otázku: "Kolik má čtyřstěn stěn?" se jim odpovídalo velmi snadno. Pro ještě lepší představu jsme měli jeden model jehlanu už slepený a děti si mohly slepit i svůj vlastní. Viz příloha. A kdo chtěl, zvládnul i krychli, viz příloha.

Pravidelný čtyřstěn Pravidelný čtyřstěn.

Krychle  Krychle.


 

Největší nadšení vzbudilo velmi zvláštní těleso - kaleidocyklus, který dosud žádné z dětí neznalo. O tom, jak takový kaleidocyklus může vypadat a co se s ním dá vlastně dělat, se můžete dozvědět například z videa na Youtube http://www.youtube.com/watch?v=V_fdN3HIlsI

Kdo by si chtěl vyrobit vlastní kaleidocyklus, tak v příloze má k dispozici šablonu.

Kaleidocyklus Kaleidocyklus.


 

A z minulé schůzky nám zůstal ještě jeden nedokončený projekt - co nejvyšší věž z papíru. Dokončení se na závěr ujala hlavně děvčata a podařilo se jim jednotlivé kusy staveb spojit do úctyhodně vysoké věže, která měla přibližně 2,5 metru.

 

FOTOgalerie

Další schůzka KND proběhne v pátek 11. ledna 2013 od 14.00 a má název "Nauč nás svou oblíbenou hru". Děti mají za úkol přinést svoji oblíbenou hru z domu (očekáváme stolní hry typu Carcassone, Dominion, věž, logik, ...). Prosíme o řádné označení krabice jménem. Přítomnost rodičů na této schůzce je velmi vítána.

 

Dolní Lhota
Školní události
e-mail
Telefon
Dokumenty školy
Školská rada
 
Jídelníček
Školní jídelna
Školní družina
 
Pro žáky
Pro učitele
Pro rodiče
 
O nás
Jak se k nám dostanete
Virtuální prohlídka
Zaměstnanci školy
Z historie školy
Úspěchy školy
Absolventi školy
WEB archiv