ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 17

ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT

Domů

Klub Nadaných Dětí na Salmovce

 

Děti z klubu a jejich rodiče opět v iQparku Liberec.

Pro velký úspěch v loňském roce jsme letos zopakovali v rámci Klubu nadaných dětí celodenní exkurzi do libereckého iQparku. V počtu asi 40 dětí a rodičů jsme vyrazili v sobotu 23. března 2013 brzy ráno směrem Liberec na návštěvu Centra Babylon, jehož součástí iQpark je.

Je to ojedinělé interaktivně zábavně naučné science centrum, kde základními prostředky vzdělávání a poznávání jsou herní a zábavné interaktivní pomůcky. Dětem i dospělým se tak nabízí nenucenou formou poznávání prostřednictvím interaktivních zábavných prvků v rámci myšlenky „škola hrou“. Na ploše asi 3000m2 je umístěno více než 200 interaktivních vzdělávacích zábavných a atraktivních exponátů. Je jich tolik, že na jejich prozkoumání by nestačilo několik dní.

Nejprve jsme se všichni zúčastnili velikonoční science show plné experimentů s vajíčky, tekutým dusíkem, ohněm a elektřinou. Pak si každý mohl najít oblasti, které jej zaujaly. Například ve vodním světě experimentování s vodou, pumpami, vodojemy i modelem vodní elektrárny. Děti se mohly projít zrcadlovým labyrintem jako na Petříně. V další expozici si mohly vyzkoušet své fyzikální schopnosti, zabalit se do mýdlové bubliny, sjet po požární tyči, vyzkoušet jízdu na invalidním vozíku, princip kladky nebo si vyrobit elektřinu. Zajímavou částí byla také expozice věnovaná lidskému tělu. V dalším prostoru je čekalo fyzikální hraní s úkoly, jako například vyzkoušej stisk ruky, vyzkoušej silné magnety, zjisti prostřednictvím termokamery teplotu částí svého těla atd. Děti se mohly seznámit s filmovými triky a stát se na chvíli moderátorem počasí České televize, ulehnout na fakírovo lůžko nebo udržet v  různých situacích rovnováhu. Zajímavá byla také část s exponáty z oblasti světla a barev. Velkým zážitkem bylo ocitnout se na palubě potápějícího se Titaniku, to je na nakloněné rovině. Všude je doprovázely desítky hlavolamů, logických úkolů a her.
Zdaleka to není vše, co si mohly děti v iQparku vyzkoušet, experimentovaly s nadšením, exponáty zaujaly i dospělé.

 

FOTOgalerie

Dolní Lhota
Školní události
e-mail
Telefon
Dokumenty školy
Školská rada
 
Jídelníček
Školní jídelna
Školní družina
 
Pro žáky
Pro učitele
Pro rodiče
 
O nás
Jak se k nám dostanete
Virtuální prohlídka
Zaměstnanci školy
Z historie školy
Úspěchy školy
Absolventi školy
WEB archiv