ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 17

ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT

Domů

Klub Nadaných Dětí na Salmovce

Děti z klubu a jejich rodiče
v libereckém IQparku.

První prosincovou sobotu jsme se v počtu asi 40 dětí a rodičů brzy ráno vypravili autobusem do IQparku Liberec. IQ park Liberec je ojedinělé interaktivní zábavně naučné centrum, kde základními prostředky poznávání jsou herní pomůcky. Návštěvníci s exponáty experimentují a hledají tak řešení a vysvětlení jevů z nejrůznějších oblastí lidského života.

Zde nás čekala na ploše 3000 m2 čtyři podlaží se stovkami interaktivních exponátů a her. Bylo jich tolik, že na jejich prozkoumání by nestačilo několik dní. Každý si zde mohl najít oblasti, které ho zaujaly. Například experimentování s vodou, zrcadlový labyrint, šikmá místnost. V dalším podlaží si děti mohly prověřit fyzikální a fyzické možnosti, např. zabalit se do mýdlové bubliny, projet si cestu na invalidním vozíku, vyzkoušet na sobě princip kladky, vyrobit si vlastní prací elektřinu, lehnout si na fakírovo lůžko. Jinde se seznamovaly s lidským tělem nebo je čekaly desítky hlavolamů, fyzikálního hraní, hraní se světlem, barvami a další a další. Děti experimentovaly s nadšením, exponáty zaujaly i dospělé.

Děkujeme také paní Hoderové za finanční příspěvek na dopravu z projektu Naturtech, díky kterému jsme mohli tuto velmi zdařilou akci uskutečnit.

 

  

FOTOgalerie

Dolní Lhota
Školní události
e-mail
Telefon
Dokumenty školy
Školská rada
 
Jídelníček
Školní jídelna
Školní družina
 
Pro žáky
Pro učitele
Pro rodiče
 
O nás
Jak se k nám dostanete
Virtuální prohlídka
Zaměstnanci školy
Z historie školy
Úspěchy školy
Absolventi školy
WEB archiv